Ontmoetingshof is de nieuwe naam van de beleeftuin achter Moerzicht

Ontmoetingshof is de nieuwe naam van de beleeftuin achter Moerzicht

Woensdag 7 maart 2018 is op feestelijke wijze de beleeftuin achter zorgcentrum Moerzicht officieel geopend. Nadat wethouder Hans de Kunder, Peter Bevers van R&B Wonen en André Lokerse van Zorggroep Ter Weel het belang hadden onderstreept van de nieuwe beleeftuin voor jong en oud, gaven zij aan in de toekomst graag betrokken te blijven als ambassadeurs.

 

Thijs Terlouw, die de middag begeleidde, onthulde samen met mevrouw Delzenne, executeur testamentair, een bankje in de tuin, nagelaten door oud-bewoner van Moerzicht én natuurliefhebster, mevrouw Bustraan.

 

Hierna volgde een spannend moment, de onthulling van de naam van de beleeftuin. Dit werd gedaan door de initiatiefnemer van de beleeftuin, Johan Kole. Perry Lukus, medewerker gastvrijheid bij Ter Weel, was door de jury uitgeroepen tot winnaar met de naam ‘Ontmoetingshof’.

 

Voor de kinderen van de basisscholen en Kibeo uit Yerseke is ook een rol weggelegd. Zij hadden mooie bloembakken beschilderd voor de Ontmoetingshof en daarin geplante zaadjes voorzien van vers water.

 

Hierna was het tijd voor de voorjaarsmarkt! Met leuke kraampjes met allerlei lekkers, mooie prijzen bij het Rad van Avontuur, een workshop, een grabbelton en de kinderen konden geschminkt worden. Het was een gezellige mix van jong en oud, precies waar de Ontmoetingshof voor bedoeld is!

 

Voor de Ontmoetingshof is met deze markt het mooie bedrag van € 280,- opgehaald.